Meer Dan Wonen

Vergaderen doe je Zo

Op dit moment is de Meer dan Wonen groep voornamelijk veel aan het vergaderen. Meestal doen we dat op een avond bij iemand thuis, maar een paar keer hebben we er meer tijd voor uitgetrokken en een andere locatie gekozen; om dieper op bepaalde punten in te kunnen gaan maar ook om op een andere manier en plek tijd met elkaar door te kunnen brengen. We moeten tenslotte straks wel met elkaar samen kunnen wonen!

Twee keer hebben we bij deze bijeenkomsten begeleiding gehad van Carla van Vergaderen doe je Zo. Dit was beide keren erg nuttig en inspirerend. Met haar hulp hebben we op een andere manier naar de dingen kunnen kijken; zo bleek het best interessant om sommige onderwerpen in kleine groepjes voor te bereiden en dan met iedereen uit te werken. Ook kwamen we onder haar begeleiding tot verrassende conclusies; bijvoorbeeld dat we eigenlijk bijna allemaal persoonlijk het wel heel fijn vonden om de groep niet veel groter te maken, maar het voor de activiteiten die we zouden willen organiseren juist wel beter vonden meer mensen erbij te hebben.

Dat Carla ervaring heeft met woongroepen en ook onze idealen deelt maakte het zeker gemakkelijker, maar ze heeft ook gewoon veel professionele expertise. Alleen de silly walks en andere activiteiten om los te komen bleken bij haar zakelijke klanten beter uit te werken dan bij eigenwijze types als de MDW-ersters…