Meer Dan Wonen

Update mei 2015

De afgelopen maanden heeft het zoeken naar een geschikt pand voor ons project de meeste tijd in beslag genomen. We hebben inmiddels een boerderij in de buurt van Amersfoort op het oog, en gaan met een makelaar aan de slag om te bekijken of dit voor ons haalbaar is. Ook het puzzelen aan hoe een daar benodigde verbouwing zo duurzaam en goedkoop mogelijk kan blijkt een hele klus te zijn. Tips voor andere panden blijven in de tussentijd zeker welkom!

Naast deze zoektocht zijn we de statuten van onze vereniging aan het afronden en hopen deze binnenkort bij een notaris te gaan passeren. Uitzoekwerk om onze financiële mogelijkheden verder duidelijk te krijgen is eveneens in. Bij dit alles krijgen we begeleiding van collectief wonen-specialiste Katja van der Valk.

We maakten ook kennis met een project in België dat veel overeenkomsten met ons plan vertoont: Den Andere Kant. Ook bij hen staan duurzame en sociale uitgangspunten voorop. En ook zij zijn op het moment nog hard op zoek naar een geschikte locatie.

En tenslotte zijn we een maillijst voor mensen die op de hoogte willen blijven van onze vorderingen gestart. Wie eens in de zoveel tijd een mailtje met nieuws over ons project wil ontvangen, kan zich aanmelden via info@meerdanwonen.org