Meer Dan Wonen

Immermoed

September 2017

Spannend nieuws!
Meer dan Wonen heeft zich aangesloten bij andere groepen om een poging te doen om verenigd onder de naam Immermoed een bod te doen op een groot voormalig militair terrein in Elst (gemeente Rhenen), zie www.immermoed.org. Op het terrein, dat gelegen is naast een groot natuurgebied, staan nu 18 grote loodsen. Het plan is een deel hiervan te slopen en de rest te verbouwen tot woningen, maar ook bijvoorbeeld werkplaatsen, vergaderruimtes en natuurlijk een bibliotheek. Datgene waar Meer dan Wonen nu al meer dan vier jaar voor aan het werk is dus – maar dan samen met andere groepen.
Er is nog ruimte voor een extra groep op het terrein, zie hiervoor de website!

Of het gaat lukken is moeilijk te voorspellen. Ons bod zal uiterlijk 12 oktober al binnen moeten zijn, dus er wordt nu keihard gewerkt aan het maken van begrotingen, zoeken naar crowdfund-opties, uitwerken van de plannen, lobbyen bij gemeente en buurtorganisaties en dergelijke.
Mochten we het winnende bod kunnen doen, dan moet er al op heel korte termijn 10% van de aankopsom op tafel liggen.

Voor de eerste aanbetaling hebben we zoveel mogelijk leningen nodig. Heb je toevallig nog ergens wat geld liggen waarmee je ons op gang zou willen helpen? Via een leenovereenkomst met marktconforme rente zou je ons een bedrag kunnen lenen, puur voor die eerste aanbetaling. Mochten we níet het winnende bod doen, dan kom dit geld direct naar je terug. Voor het geval we wél verder komen maken we dan een afspraak over de terugbetalingstermijn.
Voor de gehele aankoop- en verbouwingskosten volgt later dan nog een crowdfundcampagne.